(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ingliz va rus tillarida inkor shakllarining grammatik tuzilishi va semantik farqlari o‘rganilgan. Inkor shakllari har ikki tilda grammatik jihatdan qanday qurilganligi va semantik jihatdan qanday ma’nolarni anglatishi solishtirilgan. Rus tilida inkor ko‘pincha "не" va "ни" zarralari yordamida amalga oshirilsa, ingliz tilida bu shakllar yordamchi fe’llar (do, does, did) va negatsion olmoshlar (nothing, nobody) orqali ifodalanadi. Shuningdek, rus tilida ikki martalik inkor semantik jihatdan kuchli inkor yaratishda ishlatilsa, ingliz tilida bunday holat grammatik jihatdan noto‘g‘ri hisoblanadi. Maqola, tilshunoslar va o‘rganuvchilar uchun rus va ingliz tillarining negatsion tizimlaridagi o‘zaro farqlarni va ularni qanday qo‘llashni tushunishga yordam beradi.