(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada rus va ingliz tillaridagi fe’l zamonlari o‘rganiladi hamda ular o‘rtasida taqqoslov tahlil olib boriladi. Rus tilida uchta asosiy zamon mavjud: hozirgi, o‘tgan va kelasi, ingliz tilida esa o‘n ikki zamon shakli mavjud. Muallif har ikkala tilda harakatning zamoni qanday ifodalanishini tahlil qiladi hamda bu holatni o‘xshash va farqli jihatlari bilan misollar asosida yoritadi. Ayniqsa, xorijiy til o‘rganuvchilari uchun bu zamonlarni tushunishdagi murakkabliklarga alohida e’tibor qaratiladi.Maqolaning asosiy maqsadi — grammatik zamonlarning gap tuzilishiga va kontekstni tushunishga qanday ta’sir qilishini ko‘rsatishdir.