(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada so‘zning ko‘p ma’nolilik xususiyati — polisemiya tushunchasi tilshunoslik nuqtayi nazaridan yoritiladi. Unda polisemiyaning vujudga kelish sabablari, xususan, metafora, metonimiya, ijtimoiy taraqqiyot, inson tafakkurining o‘sishi natijasida paydo bo‘lishi tahlil qilinadi. Shuningdek, polisemiya va omonimiya o‘rtasidagi farqlar ham ilmiy asosda tushuntiriladi. Maqola lingvistik izlanishlar uchun nazariy asos sifatida xizmat qilishi mumkin.