(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada mashhur arab tilshunosi Ibn Hishomning “Qotrun-nado va Ballus-sado” asarida fe’l vazifasini bajaruvchi ismlarning morfologik va sintaktik xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Ayniqsa, ismlarning fe’l o‘rnida kelish holatlari, ular orqali ifodalanadigan harakat, holat va voqeliklarning mazmuniy qatlamlari yoritiladi. Asardagi nazariy mulohazalar amaliy misollar orqali tahlil qilinadi va arab tilining grammatik qurilishi doirasida baholanadi. Mazkur tadqiqot arab tilining o‘ziga xosliklarini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.