(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezis ishida 7 segmentli displey va namlik datchigidan foydalanilgan elektron qurilma loyihasi ko‘rib chiqiladi. Qurilma muhitdagi namlik darajasini aniqlab, 7 segmentli displey orqali raqamli ko‘rinishda aks ettiradi. Ish davomida Arduino platformasidan, DHT11 namlik datchigidan va 7 segmentli displeydan foydalanildi. Ushbu loyiha atrof-muhit monitoringi, aqlli qurilmalar va avtomatik boshqaruv tizimlarida qo‘llanishi mumkin. Amaliy natijalar qurilmaning ishonchli ishlashini tasdiqladi.