(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tijorat banklarining muammoli kreditlarini kamaytirish, ularning moliyaviy barqarorligini saqlash va iqtisodiy tizimdagi ishonchni oshirish uchun juda muhimdir. Muammoli kreditlar sonining ortishi banklar uchun katta xavf tug’diradi, chunki bu banklarning rentabelligiga salbiy ta’sir ko’rsatishi, ularning moliyaviy holatini yomonlashtirishi va natijada iqtisodiy barqarorlikni zaiflashtirishi mumkin. Shuning uchun, tijorat banklari muammoli kreditlarni kamaytirish bo’yicha samarali choratadbirlarni ishlab chiqishlari kerak. Ushbu maqolada banklar tomonidan amalga oshirilishi lozim bo’lgan ba’zi asosiy strategiyalar va yo’nalishlar ko’rib chiqiladi.