(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hozirgi kunda axborot tizimlari foydalanuvchilar sonining ortishi va murakkab ish faoliyati talablariga moslashish zarurati sababli ko‘p foydalanuvchili arxitekturaga asoslanmoqda. Bu maqolada ko‘p foydalanuvchili boshqariladigan bazaga tayanuvchi tizimlar (BBBT) arxitekturasi konsepsiyasi, uning afzalliklari, turlari va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, tizim xavfsizligi, resurslardan samarali foydalanish, foydalanuvchilararo rollarni taqsimlash va ma’lumotlarga bir vaqtda ishlov berish muammolari yoritilgan.