(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ASP.NET Core freymvorkida mijozlar bilan ishlash bo’yicha eng yaxshi amaliyotlar va usullar batafsil ko’rib chiqiladi. Maqolada mijozlar so’rovlarini samarali boshqarish, HTTP kontekstidan to’g’ri foydalanish, asinxron dasturlash, keshlashtirish va mijoz tomonidagi ma’lumotlarni validatsiya qilish kabi muhim mavzular yoritilgan. Shuningdek, mijozlar bilan ishlashda xavfsizlik, unumdorlik va kengayuvchanlikni ta’minlash uchun Clean Architecture va SOLID tamoyillarini qo’llash usullari ham ko’rsatilgan. Maqola ASP.NET Core ilovalarini ishlab chiquvchilar uchun mijozlar bilan ishlashda yuqori samaradorlikka erishish va xatolardan qochish bo’yicha amaliy tavsiyalar beradi.