(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Sharq tasviriy san’atining noyob yodgorliklaridan biri bo‘lgan miniatyura san’atida musiqiy lavhalarning o‘rni va ifodasi tahlil qilinadi. Unda miniatyura san’atining shakllanishi, rivojlanishi va unda musiqiy an’analar, asboblar, bastakor va sozandalar tasviri orqali qanday aks etgani tarixiy va madaniy kontekstda yoritiladi. Miniatyura orqali Sharq musiqasining estetik va ma’naviy boyligi qanday namoyon bo‘lishi aniq dalillar asosida tahlil qilinadi.