(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada HTML (HyperText Markup Language) va CSS (Cascading Style Sheets) texnologiyalarining veb sahifa yaratishdagi ahamiyati, funksiyalari va ularning o‘zaro bog‘liqligi keng yoritilgan. HTML veb sahifaning strukturaviy asosini, ya’ni kontent joylashuvi va tartibini belgilasa, CSS uning tashqi ko‘rinishi – ranglar, shriftlar, joylashuvlar, animatsiyalar va boshqa vizual elementlarini boshqaradi. Maqolada HTML elementlarining asosiy turlari va ularning funksiyalari, CSS yozilish qoidalari, stil turlari (inline, internal, external) va tez-tez qo‘llaniladigan CSS xossalari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Shuningdek, HTML va CSSning veb sahifa ishlab chiqishdagi o‘rnini tushunish orqali zamonaviy front-end dasturchi bo‘lish yo‘lidagi asosiy bilimlar yoritiladi.