(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada aniq integral tushunchasi va uning amaliy tatbiqlari tahlil qilinadi. Geometriya va fizikadagi asosiy masalalar – yuzalar maydoni, jism hajmi, egri chiziqli ko‘prik uzunligi, ish va bosim kabi fizik kattaliklarni hisoblashda aniq integralning o‘rni ko‘rsatiladi. Misollar yordamida bu tatbiqlarning yechish usullari ochib beriladi.