(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola oʻqib tushunish jarayonidagi asosiy qiyinchiliklarni, jumladan, diqqati jamlashning yetishmasligi, soʻz boyligining kamligi, matnning murakkab tuzilishi va fon bilimlarining yetarli emasligini tahlil qiladi. Shuningdek, mazkur kamchiliklarni bartaraf etishga qaratilgan samarali pedagogik strategiyalar va metodlar, xususan, faol oʻqish texnikalari, lugʻatni boyitish usullari, matn tahlilini oʻrgatish va oʻquvchilarning mavzu boʻyicha bilimlarini oshirish yoʻllari koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijalari oʻqib tushunish qobiliyatini rivojlantirishda oʻqituvchilar vaoʻquvchilar uchun amaliy tavsiyalar beradi.