(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘smirlik davrining psixologik xususiyatlari, bu davrda uchraydigan asosiy muammolar – identiklik inqirozi, o‘z-o‘zini anglashdagi ziddiyatlar, mustaqillikka intilish, ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar kabi holatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘smirlarda uchraydigan agressivlik, depressiv holatlar, ijtimoiy izolyatsiya, shaxslararo munosabatlardagi muammolar psixologik yondashuvlar asosida yoritiladi. Maqolada bu muammolarni bartaraf etishda individual va guruhiy psixologik maslahatlar, ota-ona hamda maktab psixologi hamkorligining ahamiyati, ijobiy muloqot va ruhiy qo‘llab-quvvatlashning samarali usullari bayon etiladi. Shuningdek, maqola psixologik xizmat ko‘rsatishda zamonaviy metod va texnikalarning qo‘llanishiga alohida e’tibor qaratadi.