(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktab o‘quvchilari va yoshlar orasida suitsidal holatlarning oldini olishda ruhiy immunitetni shakllantirishning dolzarb masalalari yoritilgan. Ruhiy immunitet — bu shaxsning ichki psixologik barqarorligi, stress va depressiv holatlarga nisbatan qarshilik ko‘rsatish qobiliyatidir. Pedagogik va psixologik yondoshuvlar ruhiy immunitetni rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Xususan, o‘quvchilar bilan olib boriladigan individual suhbatlar, treninglar, emotsional-intellektual rivojga qaratilgan mashg‘ulotlar orqali salbiy holatlarning oldini olish mumkin. Shu bilan birga, ota-ona va maktab jamoasi hamkorligi asosida bolalarda ijobiy o‘zini anglash, hayotga bo‘lgan qiziqishni oshirish, psixologik qo‘llabquvvatlash tizimi yo‘lga qo‘yilishi kerak. Maqolada shuningdek, zamonaviy psixoprofilaktik metodlar, stressga chidamlilikni oshirish texnikalari, hayotiy maqsadni shallantirish usullari haqida tahliliy yondashuv berilgan.