(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktab oʻquvchilari oʻrtasida giyohvandlikka berilish holatlari, uing psixologik sabablari va salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Giyohvandlikning shakllanishida oilaviy muhit, psixologik bosim, ijtimoiy befarqlik, tengdoshlar ta’siri kabi omillar muhim rol o‘ynashi ko‘rsatiladi. Shuningdek, bu muammoni bartaraf etishda maktab psixologining profilaktik, diagnostik, maslahat berish va tuzatish (korreksion) faoliyatlari yoritib beriladi. Maktab psixologining o‘quvchilar bilan individual va guruhiy ishlari, ota-onalar bilan hamkorligi, sog‘lom muhit yaratishdagi o‘rni keng ko‘lamda tahlil qilinadi. Maqolada, shuningdek, giyohvandlikka qarshi samarali psixologik va pedagogik yondashuvlar ham tavsiya etiladi.