(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada kino tanqidi va tahlili kasb sifatida tahlil etiladi. Unda kino tanqidchilik faoliyatining tarixiy va nazariy asoslari ahamiyati ochib berilgan. Kino tanqidchisi nafaqat filmni baholovchi mutaxassis, balki tomoshabin va san’at asari o‘rtasida vositachi, ijodkor uchun esa tahliliy fikr beruvchi hamkor sifatida qaraladi. Maqolada tanqidchilik faoliyatining estetik, g‘oyaviy, kontekstual va ijtimoiy tahlilga asoslangan ko‘p qirrali xususiyatlari yoritiladi.