(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola o‘zbek tilining grammatik tizimini chuqur tahlil qiladi. Morfologiya va sintaksis bo‘limlari asosida so‘zlarning shakllanishi, ularning gapdagi o‘rni va o‘zaro munosabatlari yoritilgan. Grammatik kategoriyalar va qo‘shimchalar tizimi o‘zbek tilining o‘ziga xos xususiyatlari bilan batafsil ko‘rib chiqilgan. Maqolada shuningdek, zamonaviy tadqiqotlar va o‘zbek tilining lingvistik rivojlanish istiqbollari haqida ham so‘z boradi.