(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Oʻzbekiston Respublikasi huquqshunoslik fanining yetuk vakili, yuridik fanlar doktori, professor Gʻafur Abdumajidovning hayoti va ilmiy merosiga bagʻishlangan. Unda olimning yoshlik yillari, taʼlim olgan davrlari, prokuratura va yuridik oliy taʼlim muassasalaridagi ko‘p yillik faoliyati yoritiladi. Gʻafur Abdumajidovning ayniqsa jinoyat-protsessual huquq, kriminalistika va konstitutsiyaviy huquq sohalaridagi ilmiy ishlari chuqur tahlil qilinadi. Muallif tomonidan yozilgan “Kriminalistika” darsligi va boshqa metodik qoʻllanmalar Oʻzbekistonda yuridik taʼlim tizimining shakllanishida muhim ro‘l o‘ynaganligi asoslab beriladi.