(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek xalqining sevimli shoiri Muhammad Yusuf ijodini maktab ta’limi jarayonida o‘qitishning pedagogik va tarbiyaviy ahamiyati yoritilgan. Shoirning milliy ruhda yozilgan, xalqona va yurakka yaqin she’rlari asosida o‘quvchilarda vatanparvarlik, insoniylik, ona tiliga muhabbat kabi fazilatlarni shakllantirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada Muhammad Yusuf ijodini dars jarayonida o‘rganishning samarali usullari – badiiy tahlil, ifodali o‘qish, munozara va ijodiy topshiriqlar asosida yondashuvlar taklif etilgan.