(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda Muhammad Yusufning “Nega yig‘lamaysan, ahli Andijon?” she’ri poetik tahlil qilinadi. Asarda ifodalangan milliy iztirob, tarixiy xotira, axloqiy uyg‘onish va ruhiy bo‘shliq muammolari muallifning o‘z xalqi bilan chin dildan hamdardligi asosida ochib beriladi. Shoir o‘zining xalqona tili, obrazli ifoda vositalari, tarixiy-adabiy timsollar orqali xalqni uyg‘onishga, milliy g‘urur va qadriyatlarni tiklashga da’vat etadi. She’rda tabiat va tarix, xalq dardi va or-nomus bir butunlikda tasvirlanib, u zamonaviy ijtimoiy-siyosiy jarayonlarga munosabat bildiruvchi kuchli da’vat sifatida talqin qilinadi.