(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda Franz Kafka ijodining eng muhim asarlaridan biri – “Evrilish” (Metamorfoz) hikoyasida gavdalangan metamorfoza motivi antik davr adabiyotidagi o‘zgarish (metamorfoza) tushunchasi bilan solishtiriladi. Kafka ijodidagi ekzistensialistik ruh, insoniy aloqalarning buzilishi va begonalashuv g‘oyalari qadimgi yunon-rim mifologiyasidagi metamorfozlar bilan semantik va estetik jihatdan qanday farq qilishini tahlil qilish maqsad qilingan.