(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada shahar ekotizmi va undagi bioxilma-xillik haqidagi ma’lumolar tahlil qilingan. Shahar ekotizimi — bu inson tomonidan yaratilgan sun’iy yashash muhiti ekanligi, unda abiotik omillar (masalan, havo, tuproq, suv) va tirik mavjudotlar (odamlar, o’simliklar, hayvonlar) o’zaro aloqada bo’lishi , hamda Universitet xiyoboni bioxilma-xilligi-ekotizmdagi barqarorlikni ta’minlovchi muhim jarayonlardan biri ekanligini adabiyotlar tahlili va kuzatish ma’lumotlari orqali ko’rib chiqilgan.