(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mahmud Qoshg’ariyning "Devoni lug’atit turk" asari XI asrda nashr etilgan tilshunoslik sohasidagi salmoqli asardir. U turkiy tilning eng qadimgi lug’atlaridan biri bo’lib, 1072 ga yaqin leksemalardan iborat. Asarning eng muhim jihatlaridan biri uning so’z yasalishiga munosabatidir.