(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada psixologiyada muloqot ko‘nikmalarini shakllantirishda ijtimoiy muhitning tutgan o‘rni va ta’siri tahlil qilingan. Muloqot shaxslararo munosabatlarning negizini tashkil qiladi va uning samaradorligi ko‘p jihatdan atrof-muhit, oilaviy tarbiya, do‘stlar guruhi, ta’lim tizimi va keng ijtimoiy omillarga bog‘liq. Maqolada muloqot ko‘nikmalarining shakllanish bosqichlari, ijtimoiy muhitning turlari va ularning shaxs ruhiy rivojiga ta’siri psixologik nazariyalar asosida yoritilgan. Shuningdek, muloqot muammolari va ularni bartaraf etish yo‘llari ham ko‘rib chiqilgan.