(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada inson salomatligi masalasiga tibbiyot va falsafa nuqtayi nazaridan yondashiladi. Inson faqat biologik mavjudot emas, balki ruhiy, ijtimoiy va ma’naviy jihatlarga ega murakkab mavjudot sifatida qaraladi. Sharq falsafasida tan va ruh birligi muhim o‘rin tutgani, G‘arbda esa ular ko‘pincha ajratib qaralgani tahlil qilinadi. Zamonaviy tibbiyotda esa psixosomatik yondashuvlar kuchayib, shifokorning bemorga faqat jismoniy emas, balki ruhiy yondashuvi ham dolzarb bo‘lib bormoqda. Maqolada tibbiyot va falsafa o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik yoritilib, inson salomatligiga kompleks yondashuvning zrurligi asoslab beriladi.