(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola qisqa hikoyalar tuzilishi va uslubiy xususiyatlarini tahlil qiladi. Qisqa hikoyalar odatda soddalashtirilgan shaklda bo‘lib, aniq bir vaqt, joy va bir necha asosiy qahramon doirasida rivojlanadi. Har bir so‘z va tafsilot muhim ma’no yuklaydi. An’anaviy hikoya qurilishi — boshlanish, cho‘qqi nuqtasi va yakuniy yechim — ko‘plab qisqa hikoyalarda uchrasa-da, zamonaviy qisqa hikoyalar ko‘pincha voqeani o‘rtadan boshlaydi va o‘quvchini darhol jalb qiladi. Maqolada, shuningdek, ochiq yakunlarga ega bo‘lgan hikoyalar keng tarqalayotgani va ular insoniy xulqatvorni va hayotni chuqurroq anglashga undashi ta’kidlangan.