(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola ingliz va o’zbek tillaridagi vulgarizm terminlarining chog’ishtirma tahlilini va ularning hozirgi zamondagi ahamiyatini o’rganishga bag’ishlangan. Maqolada vulgarizmlarning til tizimlari doirasidagi o’rni, ularning leksik-semantik xususiyatlari, ijtimoiy-madaniy asoslari va qo’llanish doiralari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida ikki tildagi vulgarizmlarning o’xshash va farqli jihatlari aniqlangan, shuningdek, zamonaviy kommunikatsiyada, internet tili va yoshlar tili kabi sohalarda vulgarizmlarning roli ko’rib chiqilgan.