(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola atoqli otlarning struktur-semantik va lingvokulturologik xususiyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan.Maqola atoqli otlarning, ayniqsa, antroponimlar, toponimlar, zo’onimlar, oronimlar va boshqa turdagi nomlarning milliy madaniyat, mentalitet va tarixiy xotira bilan qanday bog‘liqligini ochib beradi.Tadqiqotda atoqli otlarning morfologik va sintaktik xususiyatlari, ularning semantik qatlamlari, konnotativ ma’nolari va lingvokulturologik ahamiyati masalalari o‘rganilgan.