(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola yosh bolalarda diareyaning kuzatilishi mumkin bo’lgan holatlar , kasallikning asoratlari, davo choralari haqida. Aslida diareya organizmning mikroblardan xalos bo’lish usuli bo’lib, aksariyat holatlar bir necha kundan bir haftagacha davom etadi. Diareya isitma, ko’ngil aynishi, qusish, kramplar, suvsizlanish va hatto toshmalar bilan paydo bo’lishi mumkin.