(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada faxriy professor Alisher Azizxo‘jayev Abbosovichning O‘zbekiston Respublikaida ilm-fan taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi, huquqiy davlat va fuqarolik jamiyatini barpo etishdagi faol ishtiroki hamda uning ibratli hayot yo‘li har tomonlama tahlil qilinadi. Shunigdek, muallif tomonidan Alisher Azizxo‘jayev Abbosovichning ilmiy izlanishlari, ijtimoiy-huquqiy g‘oyalari, pedagogik faoliyati va ma’naviy-ma’rifiy merosi tarixiy-madaniy kontekstda tutgan o‘rganiladi. Shuningdek, mazkur maqolada u kishining huquqiy ongni shakllantirish, konstitutsiyaviy qadriyatlarni mustahkamlash va yosh avlodni huquqiy madaniyat ruhida tarbiyalash borasidagi tashabbuslari chuqur yoritiladi. Shuningdek, professor Azizxo‘jayevning ilmiy faoliyati O‘zbekiston ilmiy-huquqiy ta’lim muassasalarininig rivojlanishiga ko‘rsatgan ta’siri nuqtai nazaridan tahlil etiladi.