(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola oʻzlashma soʻzlarning oʻzbek tiliga kirib kelishi va uning turli jabhalariga koʻrsatayotgan taʼsirini tahlil qiladi. Maqolada oʻzlashma soʻzlarning tilning lugʻat boyligi, grammatik qurilishi, uslubiy xususiyatlari va madaniy kontekstiga oid ijobiy va salbiy oqibatlari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, oʻzlashma soʻzlarning oʻzbek tilidagi sinonimik qatorlar, soʻz yasalishi va nutq madaniyatiga taʼsiri misollar orqali yoritiladi. Tadqiqotda lingvistik tahlil, qiyosiy oʻrganish va statistik maʼlumotlardan foydalanilgan. Maqola oʻzbek tilining hozirgi holatini chuqurroq anglash va uning rivojlanish tendensiyalarini belgilashda muhim ahamiyatga ega.