(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining axborot texnologiyalari (AT) sohasidagi roli va rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Bugungi kunda SI algoritmlari dasturlash, ma’lumotlar tahlili, foydalanuvchi interfeyslarini optimallashtirish va kiberxavfsizlik kabi yo‘nalishlarda keng qo‘llanilmoqda. Shuningdek, maqolada SI’ning AT’ga integratsiyasi natijasida yuzaga kelayotgan yangi imkoniyatlar, masalan, avtomatlashtirilgan tizimlar, sun’iy nevron tarmoqlar, tabiiy tilni qayta ishlash va mashinali o‘rganish kabi texnologiyalar haqida so‘z yuritiladi. Bunga parallel ravishda, SI texnologiyalarining rivojlanishi bilan bog‘liq muammolar, xususan, axloqiy va huquqiy masalalar, inson mehnatining qisqarishi va tizimlar ustidan nazoratning zaiflashuvi kabi xavf-xatarlar ham ko‘rib chiqiladi. Maqola sun’iy intellektning AT sohasidagi ahamiyati va istiqbolli yo‘nalishlarini ilmiy yondashuv asosida yoritishga qaratilgan.