(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hozirgi kunda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalari IT sohasining ajralmas qismiga aylanmoqda. Ushbu maqolada sun’iy intellekt va axborot texnologiyalarining integratsiyasi, ularning o‘zaro uyg‘unlashuvi natijasida yuzaga kelayotgan yangi imkoniyatlar va yuzaga chiqayotgan xavf-xatarlar yoritib beriladi. SI yordamida dasturlash, ma’lumotlar tahlili, kiberxavfsizlik, avtomatlashtirilgan tizimlar va foydalanuvchi interfeyslarini optimallashtirish borasida sezilarli natijalarga erishilmoqda. Shu bilan birga, noto‘g‘ri modellashtirish, ma’lumotlar maxfiyligi, etik me’yorlar va SI’ning nazoratdan chiqish xavfi ham dolzarb muammolar sirasiga kiradi. Maqolada bu jihatlar ilmiy yondashuv asosida ko‘rib chiqilib, IT sohasida SI’ni xavfsiz va samarali joriy etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.