(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ehtimollik nazariyasi — bu noaniqlik sharoitida hodisalar ro‘y berish ehtimolini o‘rganadigan matematikaning muhim tarmog‘idir. Bu nazariya dastlab qimor o‘yinlari va oddiy eksperimentlarni tahlil qilish uchun yaratilgan bo‘lsa-da, hozirgi kunda u deyarli barcha ilmiy, texnik va ijtimoiy sohalarda keng qo‘llaniladi. Texnologiya, tibbiyot, iqtisodiyot va boshqa ko‘plab sohalarda ehtimollik nazariyasining ahamiyati kundan-kunga ortib bormoqda. Quyida uning asosiy qo‘llanilish sohalari va ahamiyati keng yoritilgan.