(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida davlat moliya siyosati vositalarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Moliya siyosatining asosiy yo‘nalishlari, uning iqtisodiy barqarorlikka ta’siri hamda samarali budjet siyosatini amalga oshirishdagi roli tahlil qilingan. Tadqiqot davomida davlat xarajatlarini optimallashtirish, byudjet intizomini kuchaytirish va soliqqa oid islohotlarni chuqurlashtirish zarurati asoslab berilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba asosida O‘zbekistonda moliyaviy boshqaruv tizimini modernizatsiya qilish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.