(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Moliya siyosati vositalarining muvaffaqiyatli ishlashi ko‘p jihatdan ularning qonunchilik asoslari, institutsional tizimi va amaliyotdagi tatbiq etilish darajasiga bog‘liq. Har qanday davlatda moliya siyosati iqtisodiy taraqqiyotning asosi bo‘lib, resurslarni to‘g‘ri taqsimlash, makroiqtisodiy muvozanatni saqlash va aholining turmush darajasini yaxshilash kabi strategik maqsadlarni amalga oshirishga xizmat qiladi. O‘zbekistonda so‘nggi yillarda bu borada muhim o‘zgarishlar amalga oshirilmoqda. Mamlakatda Soliq kodeksi va Byudjet kodeksi qayta ko‘rib chiqilib, ularda zamonaviy fiskal boshqaruv mexanizmlariga e’tibor qaratilgan. Biroq, qonunchilik darajasida belgilangan ushbu normalarning amaliyotda to‘laqonli ishlashini ta’minlashda ayrim kamchiliklar saqlanib qolmoqda.