(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ichki ishlar organlarining jamoat tartibini saqlash va xavfsizligini ta’minlash, jinoyatchilikka qarshi kurashishda amalga oshirilayotgan islohotlar va ularning natijalari hamda bu boradagi istiqbollar. “Jamoat tartibi”, “Jamoat xavfsizligi” tushunchalariga berilgan ta’riflarning ilmiy tahlili, jamoat tartibini saqlash va xavfsizligini ta’minlashda fuqarolar ishtirokining huquqiy asoslarini takomillashtirish, faol fuqarolik pozisiyasini shakllantirish. Maqolada jamoat tartibini saqlashda fuqarolar ishtirokining xorij tajribasi, bu boradagi zamonaviy ish usullari bo‘yicha taklif va tavsiyalar keltirilgan. Kalit so’lar; ichki ishlar organlari, jamoat tartibi, jamoat xavfsizligini, fuqarolar ishtiroki, jamoat tartibini saqlash, jamoat xavfsizligini ta’minlash.