(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada nanokimyo fanining mazmuni, asosiy tushunchalari va u orqali yaratilayotgan nanomateriallarning xossalari yoritib berilgan. Nanomateriallar zamonaviy kimyo, fizika, biologiya hamda muhandislik fanlari chorrahasida shakllanib, tibbiyot, energetika, elektrotexnika, qurilish va qishloq xo‘jaligi kabi sohalarda keng qo‘llanilmoqda. Ularning noyob fizik-kimyoviy xususiyatlari, ayniqsa, ulkan sirt maydoni, yuqori reaktivlik va o‘zgaruvchan strukturasi ilm-fan va texnologiyalarda yangi imkoniyatlarni ochmoqda. Maqolada nanomateriallar turlari, ularni olish usullari, amaliy qo‘llanilishi hamda kelajakdagi istiqbollari tahlil qilinadi. Shuningdek, nanomateriallardan foydalanish bilan bog‘liq ekologik va axloqiy muammolarga ham e’tibor qaratilgan.