(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola umumiy ingliz lug‘atini o‘rganishda o‘quvchilar tomonidan qo‘llaniladigan samarali strategiyalarni yoritadi. O‘rganilayotgan lug‘atni kontekstda tushunish, takrorlash, tasniflash, shaxsiy lug‘at daftarlarini yuritish, hamkorlikda ishlash va vizual metodlardan foydalanish kabi uslublar til o‘rganuvchilarning lug‘at boyligini samarali oshirishga yordam beradi. Amaliy tadqiqotlar va kuzatuvlar asosida bu strategiyalar o‘quvchilarning o‘zlashtirish darajasini oshirishi isbotlangan.