(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada tenglamalarning ildizlarini sonli yechish usullaridan biri bo‘lgan vatarlar metodi tahlil qilinadi. Ushbu usul Nyuton metodiga o‘xshash bo‘lsa-da, hosiladan foydalanmasdan, ikki nuqta orasida vatar chizish orqali ildizga yaqinlashishni ta’minlaydi. Vatarlar metodining algoritmi, ustun va kamchiliklari, va amaliy misollar asosida uning qo‘llanishi yoritiladi. Excel dasturiy ta’minoti yordamida usulni avtomatlashtirish imkoniyati ham ko‘rib chiqiladi.