(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tasdiq va inkor tushunchasi barcha tillar uchun umumiy mantiqiy-lisoniy hodisa bo‘lib, uning ifodalanishida o‘ziga xos holatlar mavjudligi xususida so‘z borgan hamda o‘zbek tilshunosligida tasdiq va inkor ma’noli gaplar, ularning ifodalovchi shakily-grammatik vositalar tizimi, tasdiq va inkor gaplarning semantic qamrovi bilan bog‘liq tomonlari umumnazariy planda monografik tarzda keng ko‘lamda ko‘rib chiqilgan.