(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada chiziqli tenglamalar sistemasini yechishning ikki asosiy usuli —Kramer va Gauss usullari tahlil qilinadi. Dastlab, ikkita noma’lumli va uchta noma’lumli sistemalar uchun Kramer formulalari qanday hosil qilinishi va determinantlar asosida qanday ishlashi ko‘rsatib berilgan. So‘ng, Gauss usuli yordamida tenglamalar sistemasini uchburchak ko‘rinishga keltirib, bosqichma bosqich noma’lumlarni topish tartibi bayon etilgan. Har ikki usulga doir amaliy misollar orqali nazariy ma’lumotlar mustahkamlangan. Shuningdek, real iqtisodiy masalalarni yechishda bu usullarning amaliy ahamiyati ochib berilgan. Kramer usulining kichik o‘lchamli sistemalarda qulayligi, Gauss usulining esa kompyuterda tez bajarilishi keltirilgan. Mavzu iqtisodiy modellashtirishda keng qo‘llaniladigan chiziqli dasturlash asoslari bilan bevosita bog‘liqdir.