(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tonsillektomiya - bu bodomsimon bezlarni jarrohlik yo’li bilan olib tashlash. U uyqu bilan bog’liq nafas olish muammolarini yoki tez-tez uchraydigan infektsiyalarni davolash uchun amalga oshiriladi. Jarrohlar tonzillektomiyani avvalgidan kamroq tez-tez bajarsalar ham, bugungi kunda ham bu jarayon keng tarqalgan. Tonsillektomiyani tiklash ikki haftagacha davom etadi.