(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola bolalar va o‘smirlar salomatligini saqlash hamda ularni sog‘lom turmush tarziga yo‘naltirishda gigiyena va profilaktika tadbirlarining ilmiy asoslari tahlil qilingan. Sog‘lom turmush tarzi tushunchasi, uni shakllantirishda gigiyenaning roli, yoshga mos ovqatlanish, jismoniy faollik, shaxsiy gigiyena, psixogigiyena va atrof-muhit gigiyenasining ahamiyati yoritilgan. Profilaktika choralari orqali yuqumli va surunkali kasalliklarning oldini olish, immunitetni mustahkamlash, va erta diagnostikaning ahamiyati ilmiy nuqtai nazardan asoslab berilgan. Tadqiqotda, shuningdek, ta’lim muassasalarida sog‘lom turmush tarzini shakllantirishga qaratilgan pedagogik va tibbiy yondashuvlar tahlil qilingan.