(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezisda zamonaviy kiberxavfsizlik tahdidlaridan biri bo‘lgan mijoz ilovalariga qarshi hujumlar turlari yoritilgan. Unda eng ko’p uchraydigan 10 ta hujum turi haqida batafsil ma’lumot berilgan: Phishing, DDoS, SQL Injection, Cross-Site Scripting (XSS), Man-in-the-Middle, Zero-Day, Ransomware, API hujumlari, Session Hijacking va Clickjacking. Har bir hujumning ishlash mexanizmi, maqsadi va qanday zaifliklardan foydalanishi misollar bilan tushuntirilgan. Tadqiqot mijoz ilovalari xavfsizligini ta’minlashda ehtiyotkorlik choralarini belgilash, foydalanuvchilarni xabardor qilish va dasturiy zaifliklarni bartaraf etish bo‘yicha muhim ahamiyatga ega.