(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada avtomobil benzinlarining sifatini baholash va nazorat qilish bo‘yicha xalqaro va milliy standartlar (ASTM, EN, ISO, GOST) asosida qo‘yiladigan talablar ko‘rib chiqilgan. Maqolada benzinning asosiy xususiyatlari (oktan soni, bug‘lanish xususiyatlari, oltingugurt miqdori, qo‘shimchalar tarkibi) va ularning atrof-muhitga ta’siri tahlil qilingan. Eksperimental natijalar Namuna A benzini barcha xalqaro standartlar talablariga mos kelishini ko‘rsatadi. Maqolada, shuningdek, benzin sifatini yanada oshirish va atrof-muhitni muhofaza qilish bo‘yicha takliflar keltirilgan. Tadqiqot natijalari benzin ishlab chiqaruvchi korxonalar, transport sohasi mutaxassislari va atrof-muhitni muhofaza qilish bo‘yicha ishlovchi tashkilotlar uchun foydali bo‘lishi mumkin.