(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ishlab chiqarish muhitida uchraydigan zararli omillar — fizik, kimyoviy, biologik va psixologik xavf-xatarlar tahlil qilinadi. Ularning inson salomatligiga ta’siri, kasallik xavfi, hamda oldini olish usullari yoritiladi. Turli sohalardan olingan amaliy misollar asosida xavfsizlik choralarining samaradorligi baholanadi. SHHV (shaxsiy himoya vositalari) va real vaqt monitoring texnologiyalarining roli ham alohida ko‘rsatib o‘tiladi.