(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada Primqul Qodirovning "Yulduzli tunlar" romani tarbiyaviy ahamiyati tahlil qilinadi. Asar o‘zbek adabiyotida insoniylik, ma’naviyat va axloqiy qadriyatlarni shakllantirishda muhim o‘rin tutadi. Roman qahramonlari hayotidagi murakkab vaziyatlar, ularning axloqiy tanlovlari va ruhiy o‘sish jarayoni yosh avlodni tarbiyalashda namuna bo‘lib xizmat qiladi. Mazkur maqolada romanning asosiy mavzulari, qahramonlarining tarbiyaviy jihatlari, shuningdek, zamonaviy ta’limtarbiya jarayonlaridagi o‘rni yoritiladi.