(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek she’riyatining yirik namoyandalari Alisher Navoiy va Abdulla Oripov ijodi misolida vatanparvarlik ruhining badiiy ifodasi tahlil etiladi. Maqolada Vatan, xalq, til, erkinlik, adolat kabi tushunchalarning har ikki shoir ijodida qanday badiiy talqin etilgani ochib beriladi. Alisher Navoiy asarlarida vatanparvarlik ilm-ma’rifat, adolat va axloqiy poklik orqali ifoda topgan bo‘lsa, Abdulla Oripov ijodida u mustaqillik, milliy uyg‘onish, tarixiy xotira va zamonaviylik ruhida yuksak badiiy shakl kasb etgani tahlil qilinadi. Maqola orqali she’riyatda vatanparvarlik g‘oyasining tarixiy davomiyligi, badiiy obrazlar tizimi va ularning tarbiyaviy ahamiyati ochib beriladi.