(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola argo va jargon tushunchalarining etimologiyasi, tasnifi va jamiyatdagi oʻrni haqida atroflicha tushuncha beradi. Maqolada argoning jinoyatchilar va chekka guruhlarning yashirin tili sifatida shakllanishi hamda uning asosiy maqsadi – yashirinlikni ta’minlash ekanligi yoritiladi. Shuningdek, jargonning ma’lum bir kasb, fan yoki ijtimoiy guruhga xos, aniqlik va samaradorlikni koʻzlovchi til xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqola tilshunoslik, sotsiologiya va madaniyatshunoslik nuqtai nazaridan tilning jamiyatdagi murakkab rolini ochib beradi.